Sistemi za avtodom

Solarni komplet Kon Tiki Solar CA 150W SW SCH

Solarni komplet Kon Tiki Solar CA 150W SW SCW Povečaj

Solarni komplet 150W je namenjem polnjenju in vzdrževanju akumulatorskih baterij v avtodomih in počitniških prikolicah. Sistem zadošča za pokrivanje potreb razsvetljave in radia, poleti daljša časovna obdobja, v ostalih letnih časih pa omogoča predvsem vikend uporabo.

 

Solarni modul 150W

Solarni regulatora

Nosilci z lepilom

Instalacijski material

 

Več podatkov

457,50€ z DDV

Novo

Izdelka trenutno ni na zalogi

Solarni komplet CA 150W je namenjem polnjenju akumulatorskih baterij v avtodomih in počitniških prikolicah. Proizvodnja solarnega modula pokriva varčno razsvetljavo, radio, TV, črpalko za vodo, polnilnike mobilnih naprav 12V brez dodatnega polnjenja, poleti daljša časovna obdobja, v ostalih letnih časih pa je omogočena predvsem vikend uporaba.

Solarni regulator ima dva ločena izhoda - za polnjenje in vzdrževanje porabniške in zagonske akumulatorske baterije.

Porabniki delujejo na enosmerno 12V napetost. Uporaba razsmernikov in posledično porabnikov na 230V napetost poveča porabo energije.

Solarni komplet skrbi za vzdrževanje akumulatorskih baterij med daljšimi obdobji, ko vozilo ni v uporabi.

 

Napajalni sistemi v avtodomih in počitniških prikolicah imajo poleg solarnih modulov še druge vire polnjenja akumulatorjev, kot sta alternator, polnilnik iz omrežja. Solarni moduli zagotavljajo večjo zanesljivost in samostojnost sistema. Akumulatorska baterija, ki se polni iz različnih virov, mora biti zaščitena pred prenapolnitvijo iz vsakega vira ter prevelikim izpraznjenjem iz porabniške strani. Porabniki, ki delujejo na enosmerno napetost, morajo biti učinkoviti ter imeti široko območje vhodne enosmerne napetosti.

 

Montaža solarnega kompleta je hitra in enostavna in zahteva le osnovno tehnično znanje in orodje. Montaža z lepljenjem omogoča, da je edina izvrtina v strehi na mestu vstopa vodnikov v notranjost vozila. Kabelska uvodnica omogoča vodotesnost izvrtine.

 

 

Solarni komplet vsebuje:

1 kos Solarni modul SolarWorld SW 150W

http://www.kontiki-solar.si/solar-world/1385-solarni-modul-sw150.html

1 kos Solarni regulator s priključnim kompletom EBL

1 kpl Nosilci za namestitev na streho

1 kpl Lepilni pribor

1 kpl Priključni vodniki

5 Ostali izdelki v isti kategoriji