Sončno ogrevanje

Sončno ogrevanje

Sonce je edini vir energije, na katerega lahko računamo še milijone let. Vsi drugi znani viri so za zdaj zagotovljeni le za stoletje. Sistemi s sončnimi kolektorji so eden izmed najbolj ekoloških in ekonomičnih načinov segrevanja vode. Z njimi lahko dosežemo do 75% pokrivanja četnih potreb po topli vodi.

Sisteme s sončnimi kolektorji uporabljamo za ogrevanje sanitarne vode, ki jo lahko dogrevamo s kotli ali električnimi grelniki, delno ogrevanje prostorov, ogrevanje vode v bazenih ...

 

Sončno ogrevanje 15 izdelkov.

Podkategorije

 • Sončni kolektorji

  Sončni kolektor ali sprejemnik sončne energije (SSE) na strehi sprejema sončno energijo in ga spreminja v toplotno energijo. Toplotna energija se shranjuje v hranilniku toplote.

  Glavnii tipi sončni kolektorjev

  Ploščati ali ravni kolektorji

  Sprejemna ploskev je baker, prevlečen s črno selektivno barvo ali galvansko nanešenim titanovim oksidom.

  Vakuumski kolektorji

  Absorber se nahaja v brezzračni cevi, zato so toplotne izgube zelo majhne. Obračljiv absorber ali zrcalo povečata kot maksimalnega sprejemanja sončnega sevanja. Deluje tudi v slabših vremenskih pogojih.

 • Regulatorji

  Regulatorji so namenjeni za uporabo v sistemih s sončnimi kolektorji za ogrevanje sanitarne vode, delno ogrevanje prostorov in ogrevanje plavalnih bazenov. Naloga regulatorjev je, da se sončna energija kolektorja čim bolj učinkovito prenese v hranilnik sanitarne ali ogrevne vode. Urejajo prioriteto akumulacije, po potrebi vključujejo dogrevanje iz drugih virov, preprečujejo uparjanje prenosne tekočine, ščitijo kolektor in hranilnik pred pregrevanjem in zmrzovanjem.

  Solarne regulatorje Kon Tiki Solar odlikuje velika zanesljivost, učinkovitost, enostavna uporaba in montaža.

 • Zalogovniki

  Zalogovniki tople vode za solarne ogrevalne sisteme.

 • Ostala oprema

  Črpalke, črpalne enote, razstezne posode, tekočina proti zmrzovanju in ostala oprema za solarne ogrevalne sisteme.

na stran
Prikazujem 1 - 12 od 15 izdelkov
Prikazujem 1 - 12 od 15 izdelkov