Sonce in veter

Sonce in veter

Solarni moduli in vetrni generatorji na plovilih pomenijo pomemben dodaten vir električne energije predvsem, ko plovilo dlje časa ne uporablja motorja (med jadranjem, sidranje na mestih, kje na voljo ni električnega omrežja) in ni zadostnega polnjenja iz drugih virov (alternator). Solarni moduli ali vetrni generatorji tipično polnijo porabniški akumulator, z uporabo dvojnih regulatorjev pa lahko poskrbimo tudi za vzdrževanje zagonske baterije.

Več komponent solarnih napajalnih sistemov si lahko ogledate v oddelku  Samostojni PV sistemi

Sonce in veter 107 izdelkov.

Podkategorije

 • Solarni kompleti

  Solarni napajalni sistem je pomemben dodaten vir električne energije in v navtiki dostikrat pomeni razliko med toplim in hladnim pivom.

 • Solarni moduli

  Solarni moduli proizvajajo električno energijo neposredno iz sončne svetlobe. Omogočajo uporabo naprav tudi tam, kjer ni električnega omrežja. So tih in neizčrpen vir energije, ki ne onesnažuje okolja. Več solarnih modulov na oddelku Samostojni PV sistemi/Solarni moduli

 • Fleksibilni solarni...

  Polfleksibilni in lahki solarni moduli so posebej primerni za uporabo v navtiki. Namestimo jih lahko na ravne in tudi na rahlo ukrivljene trdne površine. Solarni moduli so namenjeni za trajno namestitev na trdno površino in niso zasnovani za večkratno in stalno upogibanje, zato niso primerni za  namestitev na bimini tende in niso pohodni.

 • Pohodni solarni moduli

  Pohodni solarni moduli so lahki, kompaktni in sestaljeni iz visokoučinkovitih sončnih celic. Imajo izjemno ravno zasnovo brez ostrih delov in vogalov. Plošča iz nerjavnega jekla na zadnji strani, ki je odporna na kislino in morsko vodo jim zagotavlja posebno robustnost. Lahko jih namestimo tudi na rahlo konveksno površino.

 • Zložljivi solarni moduli

  Zložljivi solarni moduli so všiti v trpežen tekstilni okvir ...

 • Solarni regulatorji

  Solarni regulatorji povezujejo solarne module, akumulator in porabnike. Skrbijo za pravilno polnjenje akumulatorjev, ščitijo akumulator pred prenapolnitvijo in prevelikim izpraznjenjem. Več solarnih regulatorjev najdete na oddelku Samostojni PV sistemi.

 • Solarni regulatorji MPPT

  Solarni regulatorji z algoritmom sledenja točke največje moči na karakteristiki solarnega generatorja,  omogočajo do 30% višjo proizvodnjo energije kot klasični regulatorji . MPPT regulatorji omogočajo tudi uporabo modulov, ki se sicer uporabljajo za gradnjo sončnih elektrarn.

 • Solarni regulatorji Duo

  Dvojni solarni regulatorji omogočajo hkratno polnjeje dveh ločenih akumulatorskih baterij in so posebej primerni na plovilih in avtodomih.

 • Pritrdilni material

  Pritrdilni material za namestitev solarnih modulov na plovilo.

 • Elektro material

  Elektroinstalacijski material za solarne napajalne sisteme.

 • Vetrni generatorji

  Vetrni generatorji za navtiko.

na stran
Prikazujem 1 - 12 od 107 izdelkov
Prikazujem 1 - 12 od 107 izdelkov