Sistemi

Sistemi

Marsikatera čolvekova dejavnost poteka na krajih, kjer ni električnega omrežja. Solarni napajalni sistemi zagotavaljajo dovolj energije. Sistemi se razlikujejo glede na princip delovanja in namen uporabe.

Sistemi 15 izdelkov.

Podkategorije

 • Vrste sistemov

  Marsikatera dejavnost ali za poklic ali za preživljanje prostega časa poteka na krajih brez električnega omrežja. Napajalni sistem s sončnimi celicami lahko zagotovi dovolj elektrrične energije.

  Solarni moduli proizvajajo enosmerno napetost in tok neposredno iz sončne svetlobe. To energujo shranimo v akumulatorskih baterijah za čas, ko sončnega obsevanja ni dovolj za delovanje sistema. Med solarnimi moduli, akumulatorji in porabniki je regulator, ki skrbi za pravilno polnjenje akumulatorja in ga ščiti pred preveliko izpraznitvijo. Porabniki v sistemu morajo biti zaradi omejene energje čimbolj varčni. Enosmerni porabniki morajo biti narejeni za nazivno napetost uporabjenega akumulatorja. Porabniki, ki delujejo na izmenično napetost se uporabljajo le v povezavi z razsmerniki, ki pretvarjajo enosmerno napetost akumulatorja v izmenično napetost 230V.

  Glede na način delovanja oziroma na vrsto porabnikov, ki so jim namenjeni, ločimo nekaj osnovnih vrst samostojnih fotonapetostnih sistemov:

 • Sistemi za vikende

  Na objektih za prosti čas lahko solarne napajalne sisteme uporabljamo za napajanje razsvetljave, RTV, haldilnikov, črpalk, malih gospodinjskih strojčkov ipd. Velikost in vrsta sistema je odvisna od električnih porabnikov v sistemu. 

  Solarni kompleti za avtodom vsebujejo vse potrebne komponente za hitro in enostavno montažo solarnega sistema.

  Podjetje Kon Tiki Solar izvaja tudi strokovno načrtovanje, montažo in priklop sistemov. V primeru, da komplet ne ustreza povsem potrebam uporabnika, izdelamo ponudbo za sistem po meri.

 • Sistemi za avtodom

  Solarni moduli na avtodomih in počitniških prikolicah pomenijo pomemben dodaten vir električne energije predvsem, ko vozilo dlje časa stoji na enem mestu in ni zadostnega polnjenja iz drugih virov (alternator). Solarni moduli tipično polnijo porabniški akumulator, z uporabo dvojnih regulatorjev pa lahko poskrbimo tudi za vzdrževanje zagonske baterije. 

  Solarni kompleti za avtodom vsebujejo vse potrebne komponente za hitro in enostavno montažo solarnega generatorja na streho vozila. Solarni komplet vsebuje solarni modul, nosilne profile z lepilnim priborom, kabelsko uvodnico, solarni regulator, priključne vodnike z UV zaščito.
  Solarni komplet na željo kupca lahko tudi namestimo in priključimo na vozilo.

  Podjetje Kon Tiki Solar izvaja tudi strokovno načrtovanje, montažo in priklop sistemov. V primeru, da komplet ne ustreza povsem potrebam uporabnika, izdelamo ponudbo za sistem po meri.

 • Sistemi za navtiko

  Solarni napajalni sitemi so pomemben dodaten vir električne energije na plovilih in dostikrat pomenijo razliko med toplim in hladnim pivom.

na stran
Prikazujem 1 - 12 od 15 izdelkov
Prikazujem 1 - 12 od 15 izdelkov