Sončne elektrarne in Net-Metering

Sončne elektrarne in Net-Metering

Omrežni fotonapetostni sistemi delujejo vzporedno z javnim električnim omrežjem. Solarni moduli proizvajajo enosmerno napetost in tok neposredno iz sončne svetlobe, omrežni razsmerniki pa jo pretvarjajo v izmenično in opravijo sinhronizacijo z napetostjo javnega električnega omrežja.

Sončna elektrarna deluje tako, da celotno proizvedeno električno energijo preko ločenega števca pošiljamo v javno električno omrežje.

Sistem za samooskrbodeluje tako, da proizvedeno električno energijo lahko porabimo za lastne potrebe, višek energije posodimo v omrežje, ter jo vzame iz omrežja, ko naprava ne proizvaja energije. 

Podjetje Kon Tiki Solar d.o.o. je bilo prvo v Sloveniji, ki je zgradilo sončno elektrarno, priključeno na javno električno omrežje (2002). Postavili smo prvo 10kW, 30kW, 100kW in 1MW, elektrarno v Slovenijij. Do danes smo zgradili skoraj 10MW sončnih elektrarn.

 Za razliko od večine podjetij v panogi, ki so na trgu le kako leto ali dve, ima naše podjetje več kot 20-letne izkušnje na področju fotonapetostnih sistemov.

 

Sončne elektrarne in Net-Metering 108 izdelkov.

Podkategorije

 • Samooskrba Net-Metering

  Sončna elektrarna za samooskrbo - lasten vir električne energije

  Uredba o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije omogoča proizvodnjo električne energije za lastne potrebe.

  Neto merjenje omogoča lastniku naprave za samooskrbo, da višek proizvedene električne energije posodi v omrežje ter jo vzame iz omrežja, ko naprava ne proizvaja energije.

   

  Pravilno dimenzioniranje elektrarne zagotavlja, da lastnik elektrarne praktično nima stroškov z električno energijo, saj jo na letni ravni proizvede toliko, kot jo tudi porabi.

   

  V primeru viškov energije pa bo te brezplačno prevzel dobavitelj električne energije, s katerim ima lastnik naprave sklenjeno pogodbo o neto dobavi.Lastnik naprave bo moral še vedno plačevati stroške omrežnine, ki so vezani na odjemno mesto.

  Sončna elektrarna za samooskrbo se priključi na notranjo instalacijo stavbe, zato se obstoječe merilno mesto stavbe ne spreminja. Edina sprememba, ki je potrebna je zamenjava obstoječega števca električne energije z novim dvosmernim, ki omogoča tudi daljinsko odčitavanje.

  Največja prilkjučna moč naprave za samooskrbo je 11kVA, nazivna moč naprave mora biti prilagojena letnim potrebam stavbe po električni energiji. Sončna elektrarna mora izpolnjevati tudi predpisane varnostne zahteve.

   

  Postavimo vam elektrarno na ključ

  Solarni sistemi Kon Tiki Solar so izdelani iz kvalitetnih in preverjenih komponent, znanje temelji na več kot 20 letnih izkušnjah v fotovoltaiki.

   

  Naše podjetje nudi svetovanje, ogled objekta, izdelavo ponudbe, montažo in zagon, urejanje projektne dokunetacije, spremljanje delovanja in vzdrževanje sončne elektrarne za samooskrbo.

  V naši ponudbi so tudi posamezni sestavni deli za gradnjo sončne elektrarne za samooskrbo - solarni moduli, omrežni razsmerniki, instalacijski material. nosilne konstrukcije ...

   

  Sestavni deli naših sistemov imajo garancijske dobe od 12 do 25let, nudimo pa tudi vzdrževanje sistema skozi celotno življenjsko dobo sistema.

   

  Sončna elektrarna za samooskrbo je naložba, ki se izplača. Z njeno pomočjo lahko prihranite večino stroškov za električno energijo.

   

 • Sončne elektrarne

   

  Sončne elektrarne ali omrežni fotonapetostni sistemi delujejo vzporedno z javnim električnim omrežjem. Solarni moduli proizvajajo enosmerno napetost in tok neposredno iz sončne svetlobe, omrežni razsmerniki pa jo pretvarjajo v izmenično in opravijo sinhronizacijo z napetostjo javnega električnega omrežja. Proizvedeno električno energijo preko števca pošiljamo v javno električno omrežje.

   

  Podjetje Kon Tiki Solar d.o.o. je bilo prvo v Sloveniji, ki je zgradilo sončno elektrarno, priključeno na javno električno omrežje (2002). Postavili smo prvo 10kW, 30kW, 100kW in 1MW, elektrarno v Slovenijij. Do danes smo zgradili skoraj 10MW sončnih elektrarn.

   Za razliko od večine podjetij v panogi, ki so na trgu le kako leto ali dve, ima naše podjetje več kot 20-letne izkušnje na področju fotonapetostnih sistemov.

 • Solarni moduli

  Solarni moduli so najpomembnejši segment sončne elektrarne. Proizvajajo enosmerno napetost in tok neposredno iz sončne svetlobe. Večina solarnih modulov je zgrajena iz silicijevih sončnih celic – monokristalnih, polikristalnih, amorfnih.

  Proizvodnja iz solarnih modulov je odvisna predvsem od sončnega obsevanja ter parametrov in kvalitete solarnih modulov. V Sloveniji 1kWp instaliranih solarnih modulov pri optimalni postavitvi letno proizvede približno 1050 kWh električne energije.

  Pri izbiri solarnih modulov so pomembni kakovost, tradicija in reference proizvajalca, električni parametri in njihove tolerance, tehnologija, robustnost, trajnost.

 • Omrežni Razsmerniki

  Omrežni razsmerniki pretvarjajo enosmerno napetost fotonapetostnega generatorja v izmenično napetost čiste sinusne oblike, ki je sinhronizirana z napetostjo javnega električnega omrežja, ki je priključeno na objekt. Standarni razsmerniki delujejo povsem avtomatizirano in imajo vgrajeno zaščito proti otočenju, ki jo sestavljajo podnapetostna, prenapetostna, podfrekvenčna, nadfrekvenčna in impedančna zaščita.

  Omrežni razsmerniki morajo izpolnjevati naslednje tehnične zahteve: velik izkoristek, najti in ostati v MPP, minimalne motnje na omrežje, enostaven nadzor, velika zanesljivost.

 • Nosilne konstrukcije

  Nosilna konstrukcije je izrednio pomemben element fotovoltaičnega sistema. Zagotavljati mora dobro pritrditev modulov in varnost, imeti dolgo življensko dobo, upoštevati pa tudi smernice izgleda in arhitekture objekta.

  Montažni sistem mora zagotavljati hitro in enostavno montažo sončne elektrarne, njihovi sestavni deli morajo biti kvalitetni. Na voljo je kar nekaj sistemov za vgradnjo na različne strešne površine z različnimi kritinami kot so opečne, betonske, kovinske .. možna pa je tudi vgradnja na prostem.

 • Instalacijski material

  Elektroinstalacijski material za gradnjo sončnih elektrarn in sistemov za samooskrbo. Solarni kabli, varovalke, stikalni bloki in ostali pribor.

 • Reference

  Sončne elektrarne povezane direktno na javno električno omrežje gradimo že od samega začetka. Zgradili smo prvo sončno elektrarno v Sloveniji, prvo 10KW, prvo 1000kW, prvo 1MW, prvo sledilno, prvo s koncentratorji in prvo integrirano elektrarno ... 

  Gradimo tudi sončne elektrarne za samooskrbo po sistemu Net-metering.

  Nekaj naših refernčnih objektov:

na stran
Prikazujem 1 - 12 od 108 izdelkov
Prikazujem 1 - 12 od 108 izdelkov