Sončne elektrarne

Sončne elektrarne

 

Omrežni fotonapetostni sistemi delujejo vzporedno z javnim električnim omrežjem. Solarni moduli proizvajajo enosmerno napetost in tok neposredno iz sončne svetlobe, omrežni razsmerniki pa jo pretvarjajo v izmenično in opravijo sinhronizacijo z napetostjo javnega električnega omrežja.

Sončna elektrarna deluje tako, da celotno proizvedeno električno energijo preko ločenega števca pošiljamo v javno električno omrežje.

Sistem za samooskrbodeluje tako, da proizvedeno električno energijo lahko porabimo za lastne potrebe, višek energije posodimo v omrežje, ter jo vzame iz omrežja, ko naprava ne proizvaja energije.

 

         

      

 

Podjetje Kon Tiki Solar d.o.o. je bilo prvo v Sloveniji, ki je zgradilo sončno elektrarno, priključeno na javno električno omrežje (2002). Postavili smo prvo 10kW, 30kW, 100kW in 1MW, elektrarno v Slovenijij. Do danes smo zgradili skoraj 10MW sončnih elektrarn.

 Za razliko od večine podjetij v panogi, ki so na trgu le kako leto ali dve, ima naše podjetje več kot 20-letne izkušnje na področju fotonapetostnih sistemov.

 

Sončne elektrarne There are 118 products.

per page
Showing 1 - 12 of 118 items
Showing 1 - 12 of 118 items